Protejeaza-ti datele persoanele

De ce este necesar certificatul ssl?


Presupun ca v-ati intrebat de multe ori cand ati facut cumparaturi online daca magazinul respectiv este sau nu sigur din punct de vedere al stocarii datelor dumneavoastra.

Astazi incercam sa va sfatuim de pe ce magazine online sa faceti cumparaturile si cum puteti verifica foarte simplu un magazin online daca este sau nu sigur.

Trebuie retinut faptul ca atunci cand se plaseaza o comanda online de papetarie si nu numai, se introduc datele persoanale cum ar fi…Nume, Prenume, Email, Cnp, Numar de Telefon, Date Card etc…

Toate aceste date raman salvate in baza de date a magazinului respectiv.

FOARTE IMPORTANT!!!

Este obligatoriu ca aceste magazine online sa aiba conexiunea securizate prin Https SSL sau cel mai sigur prin Green Bar SSL in url-ul paginii respective.

Securitate website

Mai jos am atasat un citat din Google:

“Când faceți afaceri online cu clienții, poate fi necesar ca, la un moment dat, să le solicitați informații, de exemplu, dacă se abonează la buletinul informativ sau transmit o comandă. Pentru a vă ajuta să protejați informațiile clienților dvs., există o tehnologie denumită „SSL” (Secure Sockets Layer), care criptează datele transmise de la un browser web la un server web. Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „HTTPS” pentru SSL. Pentru culegerea anumitor informații personale și financiare."

Sursa: Google

Mai mult decat atat exista certificatul de securitate GREEN BAR SSL. In acest caz, in url-ul paginii apare si numele companiei care tine magazinul online.

Bare de securitate

Aceste certificat va asigura ca magazinul online este mai sigur si din punct de vedere legal. Mai exact, certificatele GREEN BAR SSL sunt emise magazinelor online doar dupa ce compania care detine situl trece printr-un interviu foarte amplu si foarte complex.

In concluzie:

In cazul in care anumite magazine online nu au astfel de certificate de securitate exista tot timpul un risc major ca datele dumneavostra sa fie sparte si folosite in alte scopuri.