Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK
Transport gratuit pentru comenzi >350 lei

Istoria plicurile din hartie

23.03.2019
de catre ZENON GROUP STORE
plicuri

Fiecare persoana detine cate un plic in birou, fie ca este vorba despre un plic alb sau plic maro. Dar te-ai gandit vreodata cine a inventat sau cine a gandit dimensiuniile plicurilor din ziua de azi?

In aceasta saptamana,o sa vorbim despre inventarea plicurilor si cati romani folosesc acest produs:

1. Primele plicuri dateaza inca din anul 3500-3200 i.Hr., cand oamenii de atunci din Orientul Mijlociu foloseau plicuri acoperite cu lut, turnand monede in timpul comertului.

2. Plicuri din hartie au fost inventate in sec. al 2-lea i.Hr. in China, folosite pentru a trimite cadouri monetare.

3. Plicuri produse in acea perioada aveau patru clape simetrice astfel incat sa poata fi inchise si sigilate printr-un singur sigiliu de ceara.

4. Plicuri se pot gasi mai multe forme si gramaje, in Romania se folosesc peste 10 tipuri de plicuri:

Plicuri C4

Plicuri C5

Plicuri C6

Plicuri DL

Plicuri B5

Plicuri B4

Plicuri Antisoc

Plicuri albe

Plicuri maro

Plicuri cu burduf

5. Cele mai folosite sunt plicuri C4 si plicuri C5. Plicul C5 are dimensiunea 162 x 229 mm (jumatate de A4) si se poate produce in diverse gramaje si culori. Plicuri C4 are dimensiunea de 324 x 229 mm, folosindu-se de obicei pentru a trimite documente sau hartie a4.

6. Plicuri cu fereastra prin care se perminte sa vezi datele destinatarulu, au fost inventate de Americus F. Callahan din Chicag. El a patentat ideea lui in 1902.

7. Plicuri cu fereastra au fost denumite initial ,,plicuri Outlook."

8. In timpul razboiului civil, soldati creeau plicuri din materialul de tapet atunci cand hartie si plicuri nu era disponibila pentru ei.

9. Plicuri au fost produse manual pana in anul 1840, pana cand englezul George Wilson a reusit sa taie si sa asambleze mecanic hartie alba, reusind sa produca aproape triplu cantitatea de plicuri din acea perioada.

10. In fiecare zi, in Romania se produc si se vand aproximativ 20 de milioane de plicuri, cele mai multe fiind folosite de posta precum si de companiile care trimit lunar facturi catre clienti. Cele mai folosite plicuri sunt plicurile DL sau "plicuri pentru bani"si plicuri C4.

Alege plicul potrivit pentru tine direct de pe Zenon, fie ca cumperi plic c4 sau plic c5, calitatea si pretul sunt obiectivele noastre pentru fiecare produs afisat pe site. In plus, pentru fiecare comanda pe care o plasezi pe Zenon primesti automat puncte de fidelitate.

Suntem experti in vanzarea si imprimarea de plicuri pentru toate companiile.

Sunati echipa noastra acum sau contactati-ne pe email pentru cererea dvs de oferta.

Sport la cumparaturi!

Citeste si: Flipchart-ul magnetic ideal

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu