Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK
Transport gratuit pentru comenzi >350 lei

Folosirea corecta a dosarelor

17.04.2019
de catre ZENON GROUP STORE
dosar din carton

Dosarele sunt produse de papetarie foarte folositoare pentru birou si care pastreaza hartiile organizate si protejate. Dosarele sunt compuse, de obicei, dintr-o foaie de hartie rezistenta sau alt material subtire, dar rigid, care este indoit pe jumatate si este folosit pentru pastrarea documentelor de hartie. Dosarele pot tine, de asemenea si alte obiecte, cum ar fi reviste, cd-uri de muzica etc. . Acestea sunt folosite pentru depozitare documentelor si fisierelor obisnuite sau importante intr-o casa. Dosarele se pastreza de obicei in cutii speciale de depozitare, care sunt tinute intr-un dulap special de depozitare. Dosarele se pot cumpara de la orice magazin de papetarie/birotica.

Dosarele sunt etichetate in functie de ce se afla in ele. Dosarele se pot eticheta direct pe file cu un pix sau creion. Alte persoane folosesc etichete adezive pe care le lipesc direct pe foi. Exista, de asemenea, aparate electronice de etichete care sunt folosite pentru crearea etichetelor.
Dosarele pot fi fabricate din plastic sau din hartie(carton). Atunci cand se foloseste hartia, este de preferat sa fie facuta din pasta de hartie cu fibre lungi de celuloza, cum ar fi hartia kraft sau hartia manila.

Fisier sau dosar sunt termenii utilizati in general, dar denumirea de dosar este o denumire des intalnita in Statele Unite. Dosarele manilla sunt probabil cel mai des intalnite, dar dosarele se pot gasi in mai multe variante.

Modul exact de a face referire la acest tip de dosar este neclar intr-un fel. Nu exista un termen standard international. Termenul de dosar pare a fi termenul care domina in majoritatea tarilor. Altii folosesc denumirea de dosar „manila”, dar acest lucru este confuz, deoarece nu toate dosarele sunt facute din manila. Acest tip de dosar este cateodata denumit gresit "dosar de vanilie".

Un alt tip de dosar frecvent utilizat este dosarul suspendabil, care are carlige in cele patru colturi care aluneca pe o sina. De obicei, folderele agatate sunt utilizate pentru a depozita unul sau mai multe foldere manila, de asemenea nu se depoziteaza foile direct in dosarul suspendabil. Cand anumite documente sau anumite dosare sunt necesare, acestea se scot din dosarul suspendabil. Dosarul suspendabil in sine este lasat la locul sau, pe sine.
Ocazional, termenul care descrie obiectul in sine se modifica in functie de contextul in care este folosit. Unii fac referire la acestea ca fisiere pe calculator. De exemplu, s-ar putea spune: "Ai primit dosarul despre cazul Ionescu?" sau cineva poate spune: "Acea informatie este in folderul unde sunt si cererile de asigurare". 

Termenii sunt mai deformati in omologii lor digitali. La calculatoare, cuvantul „folder” este adesea folosit ca sinonim pentru „directory”(director), in timp ce cuvantul „file” este utilizat universal pentru datele de pe un disc (uneori numit „documents”(documente), in special pe Apple Macintosh).
Dosarele pot avea etichete pe ele. Etichetele sunt utile in cazurile in care multe fisiere sunt stocate impreuna si trebuie sa existe o modalitate de a le putea diferentia. Etichetele pot fi lipite in partea de sus a dosarelor(comune in birouri) sau la sfarsitul/lateralul(comune in cabinetele medicale). Dimensiunile etichetelor variaza si se bazeaza pe dimensiunea fiecarei file in raport cu lungimea totala a directorului. 

Ele pot fi:

• Taiate drept. 

• Taiate la 1/3. Exista trei pozitii ale etichetelor, fiecare dintre ele reprezentand aproximativ 1/3 din lungimea totala a dosarului. Practic, etichetele sunt taiate pentru a fi in partea stanga, in centru sau in partea dreapta.

• Taiate la 1/5. Asemanatoare cu cele taiete la 1/3, acestea au cinci pozitii in care pot fi plasate, fiecare fiind de 1/5 din lungimea totala a directorului.

• Taiate la 2/5. Exista doar doua pozitii ale etichetelor, pozitii dreapta si fix in centru (ROC). ROC este oarecum o pozitie la stanga, dar nu se extinde pana la sfarsitul dosarului, deoarece etichetele reprezinta doar 2/5 din lungimea totala a dosarului.

• Taiat la 1/2. Exista doua pozitii ale etichetelor, la stanga si la dreapta.

Poti gasi toate aceste tipuri de dosare si multe alte echipamente sau accesorii de papetarie/birotica/uz casnic in categoria

Organizare si Arhivare

Dosare din carton

Dosare din plastic

Sursa foto:pixabay.com

Citeste si: Cum alegem o tabla magnetica?

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu