Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK
Transport gratuit pentru comenzi >350 lei

Beneficiile de bază ale utilizării flipchart-ului

08.02.2019
de catre ZENON GROUP STORE
flipchart magnetic ideal smart

Flipchart-ul este un alt dispozitiv pe care companiile si nu numai incep sa il foloseasca. Dar, flipchart-urile sunt mai mult decât doar niste relicve; acestea rămân unele dintre instrumentele cele mai versatile si usor de folosit in orice incapere.

În acest articol, vom enumera beneficiile de bază ale utilizării flipchart-ului , și o sa dam câteva sfaturi care vă vor ajuta să utilizați acest instrument minunat în mod eficient .

Beneficiile de bază ale Flipchart-ului:

Flipchart - uri sunt atât un instrument static de afișare (cum ar fi slide - uri sau elemente de recuzită) precum si un instrument de creare dinamic (cum ar fi o tabla magnetica). Această versatilitate oferă multe beneficii cheie pentru afisare, inclusiv:

Flipchart - uri sunt reduse tech și analogice. Nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la parole, proiectoare, sau prelungitoare - trebuie doar să prezentati! (Nu spun că sunt mai bune decât slide - uri, ci mai degrabă, cred că ar trebui să stăpânească vorbitori de ambele opțiuni.)

Scrierea sau desenarea pe un flipchart este un proces activ care energizează vorbitorul.

Segmente de public pune mai multe întrebări . Nu știu de ce, dar poate, pentru că scrisul sau schițele pe un flipchart se simt mai puțin permanente (decât slide - uri electronice), și , astfel , mai deschise la interogatoriu și dialog.

Diagrame Flip și brainstorming merg împreună ca untul de arahide și banane (Yummy!). Una dintre tehnicile mele preferate de formare utilizează un flipchart pentru a înregistra sesiuni de brainstorming. A pune întrebări, și apoi inregistreaza rapid răspunsurile apreciate de publicul meu.

Scrierea se afiseaza mult mai bine, iar acest lucru oferă pauze sănătoase pentru publicul dvs. de a absorbi informațiile sau de a lua notițe.

Fii curat ... contează.

Dacă nimeni nu se poate citi, nu are rost. Practica caligrafia ta. Nu e greu de făcut, dar nu ia practică , deoarece este diferit de cel scris pe un birou sau o masă.

Imprimare.

Asigurați - vă că fiecare cuvânt pe care îl imprimați poate fi citit de către persoana care stă în rândul din spate al camerei.

Imprimare direct peste.

Păstrați cuvinte / expresii orientate direct de-a lungul paginii. Nu dati în jos , ca și cum cuvintele tale se prăbușesc ca o cascadă.

Dacă utilizați ambele slide - uri și un flipchart în aceeași prezentare, ia în considerare dacă cele două sunt necesare concomitent. Dacă nu aveți nevoie de diapozitivele atunci când utilizați un flipchart, negru din slide - urile (folosiți tasta „B“ , în PowerPoint pentru a face acest lucru) , pentru a pune întregul accentul pe flipchart.

Nu utilizați flipchart-uri pentru propoziții lungi.

Focus pe cuvinte individuale sau fraze scurte. Acest lucru va menține un ritm rapid

Desigur , flipchart - uri sunt bune pentru diagrame planificate, dar ele strălucesc atunci când sunt utilizate pentru schițe improvizat. Folosește culoriile cu înțelepciune.

Asigurați -vă tabele, diagrame, sau graficele.

Lasa - ti imaginatia sa ia avant.

Precompletați unele pagini, în întregime sau în parte.

Depinde de planul de prezentare de ansamblu, dar uneori are sens de a pre-scrie sau pre-trage unele sau toate paginile. Pe paginile destinate pentru brainstorming, de multe ori pre-scrie titlurile coloanelor. Când se utilizează diagrame, voi trage de multe ori , principalele blocuri folosind marker negru înainte de sesiunea mea, și apoi adăugați etichete de culoare și scoate în evidență în timpul prezentării. Dacă face acest lucru, asigurați - vă că lăsati o pagină goală între paginile pregătite , astfel încât liniile nu arată prin intermediul.

Folosiți creionul pentru a le da indicii invizibile.

Puteți schița diagrame cu creionul în prealabil, și nimeni nu va putea să le vadă. (Puteți face acest lucru pentru o cifră în mod arbitrar detaliat proiectându - l pe flipchart și urmărire în creion.) Apoi, în timpul sesiunii, doar trage peste aceste linii invizibile cu markeri. Alternativ, puteți scrie memento - uri pentru tine în colțul paginii cu creionul. Dacă aveți de gând, chiar si puteți elimina note de mână în întregime, chiar și pentru sesiuni lungi.

FlipChart- si tabu-uri

Utilizarea flipchart-ului în mod eficient este o abilitate de bază în fiecare vorbitor competent trebuie să posede. Nu aveți dreptul să utilizați flipchart-uri în fiecare prezentare, dar ar trebui să fie în măsură să exercite un mod eficient atunci când este cazul.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta:

Fii pregătit.

Verificați și verificați că aveți markeri (și că acestea nu sunt uscate afară) și suficienta de hârtie.

Alege culori închise, saturate.

Pentru a maximiza vizibilitatea, alegeti stick-uri la culori cu contrast ridicat , cum ar fi verde negru, albastru, rosu, sau inchis. Stai departe de galben sau orice pastel-umbrite.

Utilizați culori în mod consecvent.

Dacă utilizați mai mult de o culoare (ar trebui), apoi folosiți - le în mod consecvent. Eu de obicei folosesc negru ca culoarea mea de bază, dar apoi utilizați roșu sau albastru pentru a sublinia cuvinte cheie, sau adnota textul.

Poziția flipchart pentru a maximiza vizibilitatea pentru public.

Am văzut companii care folosesc flipchart - ul exact acolo unde se aflau la începutul sesiunii: intr-un colț întunecat. Nu ezitați să mutați flipchart-ul într - o locație mai convenabila.

Minimizarea timpului petrecut în picioare în fața flipchart.

O mulțime de oameni recomanda sa stai in picioare chiar si cand scrii. Mi se pare dificil de a face acest lucru fără a compromite vizibilitatea. Cu toate acestea, este important să ne deplasam rapid într - o parte atunci când nu scriu sau desenez pentru a evita să fie un obstacol.

„ Flipchart - uri sunt mai mult decât doar relicve; acestea rămân unul dintre instrumentele cele mai versatile si ușor disponibile pentru afisare. “

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu