Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK
Transport gratuit pentru comenzi >350 lei

Munca acasa sau la birou? Ce alegi?

21.03.2019
de catre ZENON GROUP STORE
despre munca acasa

Odata cu evolutia tehnoligiei si cresterea muncii la distanta, o noua statistica facuta de curand arata ca aproape 30% din forta de munca din Romania va lucra intr-un loc de munca de acasa pana in 2030. Dar se va intampla?

Aceasta statistica provin din datele colectate de Oficiul National de Statistica . Se estimeaza ca aproapa 30% din forta de munca o sa se mute acasa. Dar cum a aparut acest schimbare brusca? Raspunsul este foarte simplu: TEHNOLOGIA.

Sa luam de exemplu domeniul unde activam noi si anume: produse de papetarie: conform sondajelor pe care noi le facem anual, consumul de papetarie a scazut in ultimii ani cu aproximativ 20% datorita unui singur produs si anume: hartia de copiator.

Dar in schimb, datorita evolutiei pietei, sunt in crestere alte produse. De exemplu: tabla magnetica - acest produs este intr-o continua crestere datorita faptului ca aproape toate companiile nu mai folosesc hartie a4 pentru afisarea informatiilor ci table magnetice.

Dar cum ar putea deveni posibil un loc de munca de acasa si de ce companiile ar accepta asa ceva?

Sau munca de acasa va inrautati productivitatea angajatiilor?

Aceasta teorie este dezabatuta in toata lumea, trecerea la un loc de munca de acasa nu poate fi daunatoare pentru productivitatea angajatiilor chiar daca asa pare pentru inceput.

Cercetariile efectuare de catre Oficiul National de Statistica arata ca productivitatea angajatiilor ar putea creste cu 30-35% daca job-ul pe care il au, il fac de acasa .

Acest lucru se datoreaza flexibilitatii pe care un loc de munca de acasa il poate permite.

In plus, companiile reduc costurile cu angajatii, cu utilitatiile in birouri s.a. Tot ce trebuie sa faca o companie pentru un angajat care lucreaza de acasa este sa ii achizitioneze necesarului biroului cu o imprimanta, cateva topuri de hartie de copiator, cateva dosare plic si o tabla magnetica.

Datorita faptului ca angajatii care nu lucreaza intr-o singura cladire de birouri sau intr-o singura locatie cu un program fix, ar putea insemna ca vor putea sa lucreze mai mult in afara orelor de program si astfel devin mai productivi. Pentru zilele in care angajatii au probleme de sanatate si sau atunci cand apar anumite situatii care i-ar putea forta sa plece de la locul de munca, un loc de munca de acasa le asigura angajatiilor cele mai bune ore de munca.

Aceast lucru inseamna arata ca munca de acasa reduce foarte mult stresul si anexietatea si ajuta la sanatate mintala.

Intrebarea cea mai importanta este: Este un loc de munca de acasa mai productiv decat cel de la birou?

Raspunsul este clar da, doar ca depinde foarte mult de domeniul de activitate.

Pentru companiile care lucreaza in domeniul IT acest lucru de intampla deja. Chiar si Zenon.ro are deja 2 angajati care lucreaza de acasa.

V-ati bucura sa lucrati la o companie in care locul de munca sa fie facut de acasa?

Spuneti-ne parerea intr-un comentariu mai jos!

Citeste si: Cum alegem o tabla magnetica?

Sursa foto: Pxhere

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu